Hylte gymnasieenheten

Restaurang- och livsmedel

Läsåret 14-15 startade vårt nya program inom Restaurang och Livsmedel.
Ett samarbete mellan Vildmarksgymnasiet & Traineegymnasiet och aktörer i Norden inom restaurang, styckning och charkuteri. Fokus på programmet är nordiska smaker!

Elever på som styckar viltkött på Vildmarksgymnasiet

Detta är utbildningen för dig som vill jobba med livsmedel som kött, fisk och fräscha råvaror. Kurserna i programmet ger dig grundlägande färdigheter för att möta de krav som arbetsmarknaden ställer.

Yrkesutgåmg styckare/charkuterist har fokus på vidareförädling och styckning av närproducerat kött,vare sig det gäller att presentera lyxmat, en korrekt styckad gris eller charkprodukter av vilt!!

Yrkesutgång kock har fokus på det nordiska skafferiet i formen av vilt, fisk, bär, svamp och växter o.s.v. som vi tillvaratar kring våra sjöar och skogar och som tillreds och förädlas för gäster.

Minst halva studietiden är du ute på företag – din utbildning innehåller både teori och praktik. Vårt kontaktnät inför din praktik är stort och omfattar alla delbranscher.

Utöver de de programgemensamma kurserna och inriktningskurserna kommer du erbjudas möjlighet att läsa jägareexamen och teoretiska och praktiska kunskaper inom yrkesfiske.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som styckare/charkuterist eller kock. Ansökan görs till Traineegymnasiet, Hyltebruk, Studievägskod RLKOK0L

Matlagning över öppen eld

Varmt välkomna till vårt nya program!

Sidan uppdaterades: 2017-07-10  av: Helena Frisk
Tipsa en vän:
Kontakt

Hylte kommun | Storgatan 8, 314 80 Hyltebruk | Tel: 0345 - 180 00 | Fax: 0345 - 181 90  |  E-post: kommunen@hylte.se | Organisationsnummer: 212 000-1207