Solgläntans förskola

Solgläntans förskola i Långaryd är en liten och trygg 1-5 års förskola med två avdelningar, Tuvan 1-2 år samt Stubben 3-5 år. För närvarande är det 30 barn inskrivna och sju pedagoger som arbetar på Solgläntan. Barnen är indelade i grupper under större delen av dagen, detta för att skapa en så trygg förskolevistelse för barnen som möjligt. Vår verksamhet har nyligen flyttat in i nya lokaler och vi har även en helt ny stor fin utegård. Solgläntans förskola ligger i nära anslutning till Höstro och de flesta barn på förskolan äter lunch där. Vi har nära till skog och andra grönområden som vi gärna utnyttjar i vår pedagogiska verksamhet.

Under 2018/2019 arbetar vi med följande fokusområden:

• Språkutveckling - framförallt att närma sig skriftspråket samt tillgängliga lärmiljöer

På Solgläntan har vi ett aktivt föräldraråd som träffas två gånger per termin. För mer information om vår verksamhet se Solgläntans instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades: 2018-08-21