Regler på Örnahallens Hälsocenter

Här på Örnahallens Hälsocenter är vi måna om att du som besökare ska trivas och få ut så mycket som möjligt av ditt besök. Detta oavsett om du besöker gym, simhall eller gruppträningspass. Därför anser vi att det är mycket viktigt att det finns tydliga regler gällande verksamheten.

• Visa hänsyn. Respektera andra gäster och personal.
  • Endast personer som utnyttjar hälsocentrets utbud får vistas i lokalerna.
  • Alkoholförbud råder i hela anläggningen.
  • Personalen kan avvisa och stänga av gäst som missköter sig i anläggningen.
  • När minderårig avstängs, får målsman ett skriftligt meddelande som ska skrivas på och lämnas in i receptionen.
  • För värdesaker och personliga tillhörigheter ansvaras ej. Kvarglömda saker samlas in en gång om dagen och återfås mot beskrivning. Efter tre månader skänks dessa till bättre behövande.
  • Mobilförbud råder inne i simhallen.
  • Vid fotografering i våra lokaler, respektera övriga kunder och fråga alltid om lov.
  • Tänk på allergiker, var sparsam med starka dofter.
  • Följ de anvisningar och säkerhetsföreskrifter som i övrigt finns.

Simhall

• Man får som längst vistas i simhallen i  tre timmar per tillfälle.
  • Allt bad sker under eget ansvar. Lämna därför aldrig barn utan bevakning.
  • Spring inte i simhall eller i omklädningsrum. Halkrisk!
  • Barn under 10 år och ej simkunniga ska ha vuxen (simkunnig) i sällskap.
  • Max tre icke simkunniga under 18 år per ansvarig vuxen är tillåtet för att sällskapet ska få vistas i simhallen.
  • Från det året man fyller 10 år samt är simkunnig får man vistas själv i simhallen. För att räknas som simkunnig ska man kunna hoppa i från kanten på djupt vatten för att sedan ta sig till ytan och därefter simma 200 meter varav 50 meter på rygg, allt i följd. Uppfylls inte detta kvar får man inte vistas i simhallen själv utan vuxet sällskap.
  • När det är simskola kan lilla bassängen och delar av den stora bassängen vara avstängda för dessa aktiviteter.
  • Inga underkläder i bassängerna, alla ska använda endast badkläder.
  • Endast babysimbadbyxa på småbarn som använder blöjor, finns att köpa i receptionen. (Inga engånsbadblöjor är tillåtna)
  • Max 50 badgäster får vistas i simhallen samtidigt.

Omklädningsrum och duschar

• I duschar och omklädningsrum på Örnahallens Hälsocenter städar både manlig och kvinnlig personal.
  • Alla ska duscha med tvål före och efter bastu och bassängbad.
  • I bastun ska man alltid sitta på egen handduk.
  • Till skåpen använder man eget hänglås.
  • Hänglås finns att köpa i receptionen.
  • Hårfärgning och hårtoning är förbjudna i hälsocentrets lokaler.

Pool- & Bastuklar!

Du har väl inte glömt vår kampanjfilm poolklar där vi belyser vikten av att duscha ordentligt och att ta av underkläderna innan du kliver i bassängen? Vi vill fortsätta denna kampanj med att peka på vikten av att använda ”rätt” sorts badkläder i simhallen samt att man ska duscha innan man går in i bastun och att vi i bastun inte sitter med badkläderna på.

Badkläder avsedda för bad

Varför man ska använda ”rätt” sorts badkläder (badshorts/bikini/burkini/baddräkt) är för att kläder som inte är avsedda för bad släpper ifrån sig partiklar (t.ex. bomullsludd) som förstör reningen till våra bassänger. Det är också viktigt att man använder rena badkläder och att man inte badar i samma shorts man exempelvis svettats i på gymmet då detta medför att dosen klor i bassängen ökar, vilket vi vill undvika.

Babybadbyxa

Vi vill också slå ett slag och peka på vikten av att använda babybadbyxor istället för babybadblöjor till era barn. Babybadbyxorna släpper likt bomullskläderna ifrån sig partiklar som förstör reningen till bassängerna men är också ett sämre alternativ när det kommer till att hålla tätt om olyckan skulle vara framme, något som medför att vi tvingas stänga både leklandet och lilla bassängen om det vill sig illa. Med det vill vi också uppmana om att vara vaksamma på barnets signaler gällande att uträtta sina behov när vi är i simhallen för att på så vis minska risken för ”olyckor”.

Bastuklar

Varför vi ska duscha innan vi går in bastun och inte ha badkläderna på beror på att kloret från simhallen i bastun blir upphettat och bildar klorgas. Klorgasen i sin tur förstör bastuinredningen men är också något som inte är hälsosamt för dig som sitter med badkläderna på eller som går direkt från bassängen in i bastun. Således är det en uppmaning för din egen och andras trivsel och hälsa.

Kan vi alla hjälpas åt och respektera ovanstående får vi tillsammans en ännu mer trivsam och glädjefylld vistelse i simhallen, tack för att du bidrar!

Med omtanke och vänliga hälsningar,

Personalen