Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2018-03-23

Pool- & Bastuklar!

Du har väl inte glömt vår kampanjfilm poolklar där vi belyser vikten av att duscha ordentligt och att ta av underkläderna innan du kliver i bassängen? Vi vill fortsätta denna kampanj med att peka på vikten av att använda ”rätt” sorts badkläder i simhallen samt att man ska duscha innan man går in i bastun och att vi i bastun inte sitter med badkläderna på.

Badkläder avsedda för bad

Varför man ska använda ”rätt” sorts badkläder (badshorts/bikini/burkini/baddräkt) är för att kläder som inte är avsedda för bad släpper ifrån sig partiklar (t.ex. bomullsludd) som förstör reningen till våra bassänger. Det är också viktigt att man använder rena badkläder och att man inte badar i samma shorts man exempelvis svettats i på gymmet då detta medför att dosen klor i bassängen ökar, vilket vi vill undvika.

Babybadbyxa

Vi vill också slå ett slag och peka på vikten av att använda babybadbyxor istället för babybadblöjor till era barn. Babybadbyxorna släpper likt bomullskläderna ifrån sig partiklar som förstör reningen till bassängerna men är också ett sämre alternativ när det kommer till att hålla tätt om olyckan skulle vara framme, något som medför att vi tvingas stänga både leklandet och lilla bassängen om det vill sig illa. Med det vill vi också uppmana om att vara vaksamma på barnets signaler gällande att uträtta sina behov när vi är i simhallen för att på så vis minska risken för ”olyckor”.

Bastuklar

Varför vi ska duscha innan vi går in bastun och inte ha badkläderna på beror på att kloret från simhallen i bastun blir upphettat och bildar klorgas. Klorgasen i sin tur förstör bastuinredningen men är också något som inte är hälsosamt för dig som sitter med badkläderna på eller som går direkt från bassängen in i bastun. Således är det en uppmaning för din egen och andras trivsel och hälsa.

Kan vi alla hjälpas åt och respektera ovanstående får vi tillsammans en ännu mer trivsam och glädjefylld vistelse i simhallen, tack för att du bidrar!

Med omtanke och vänliga hälsningar,

Personalen

Sidan uppdaterades: 2018-08-13

Kontakt