Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Val 2018

Val 2014 September

Den 9 september 2018 är det val till riksdag, regionfullmäktige och kommunfullmäktige.
På den här sidan kan du följa information om 2018 års val som berör dig som röstberättigad i Hylte kommun.

Kommunen har ansvaret

Sveriges kommuner ansvarar för genomförandet av de allmänna valen till riksdag, landsting (region) och kommunfullmäktige vart fjärde år och valet till Europaparlamentet vart femte år. Utöver detta ansvarar kommunerna för genomförandet av folkomröstningar och eventuella extra val.

För mer information om val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige, besök Valmyndighetens webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Där kan du hitta mer information om det svenska valsystemet och valresultat frfån tidigare val.

Vill du arbeta som röstmottagare vid valet 9 september?

För att arbeta som röstmottagare krävs inga speciella förkunskaper. Däremot krävs det att du har fyllt 18 år och att du är stresstålig, noggrann, att du kan räkna och är serviceinriktad. Egenskaperna är viktiga för att valet, med bland annat räkning av röster, ska kunna genomföras korrekt och så snabbt som myndigheterna kräver.

Alla uttagna röstmottagare vid valet ska delta i en utbildning där man går igenom valsystemet och hur arbetet i vallokalen går till. Detta gäller både dig som är ny röstmottagare och dig som har tidigare erfarenhet.

Det krävs också att du kan arbeta hela valdagen den 9 september. Vallokalen är vanligtvis öppen mellan kl 9 och 20. När vallokalen stängt börjar rösträkningen och när den är avslutad överlämnas rösterna till valnämnden. Det är en lång men intressant och lärorik arbetsdag med schemalagda pauser.

Var och när? I Hylte kommun har vi åtta valdistrikt och i varje distrikt finns en vallokal. Vi kan inte lova att du får arbeta i den vallokal som ligger närmast din bostad men vi strävar efter att organisera det så.

Du får ersättning för det arbete du genomför på valdagen. Ersättningen är skattepliktig.

Anmäl intresse att arbeta som röstmottagare 9 september

 


Sidan uppdaterades: 2018-04-05

Kontaktinformation